Tuesday, 23 June 2015

Seruan terakhir untuk UMNO


Di-atas adalah sedutan ucapan Timbalan Presiden Umno ketika merasmikan persidangan sayap Wanita, Pemuda dan Puteri - Perhimpunan Agung Umno 2014 yang lepas. 

Dalam bulan baik yang penuh barakah ini, cuba dengar balik ucapan penuh Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk lebih memahami kerisauan yang dizahirkan. 

Tanpa perlu menuduh sesiapa atau cuba menegakkan benang yang basah, tolong dengar baik-baik SERUAN TERAKHIR UNTUK UMNO ini. 

p/s Tepuk dada tanya selera. 


Site Meter

12 comments:

Anonymous said...

tp apa yg timbalan presiden buat ketika saat genting ni?

barangkali dia sendiri harus menghayati kata2 dia.

dia kata segalanya2 berpaksi pada agama. berani kerana benar.

tp apa yg dia buat sehingga hari ini?

berdiam diri samalah seperti bersubahat.

hanya ayat2 retorik tanpa tindakan tidak berguna.

Anonymous said...

Spesis shoot the messenger

AbGJaS said...

Setuju... saya pun jengkel dgn TMY yg tidak berani memulakan langkah...

Anonymous said...

jika yg bjawatan ptama pun byk bdiam diri..

bagaimana yg kedua ingin ke depan..

akar umbi apatah lagi..

Anonymous said...

Kesian anak Cikgu Yassin ini. Kesatuan yan dianggotai sudah lesu dinodai wang ringgit dan intan permata. Bukan lagi parti pendukung maruah bangsa. Menghalalkan yang haram serta menidakkan yang hak lebih mirip kongsi gelap. Berjuanglah dilandasan yang benar wahai bangsaku atau gugurlah kamu tersembam kebumi bertuah ini.

Anonymous said...

Bangsa Melayu jarang menderhaka demi perpaduan ummah tapi kalau dah tersepit pasti bertindak balas ...

Maliq Alsamani said...

Come on TSMY......kedepan lah. Skrg bukan masa nak bercerita lagi TAPI masa utk bertindak. Saya rasa gerun bila melihat sendiri kawan2 yg naik jadi YB ni....mewah sakan....sampai sudu makan kat rumah pun silver ! Kereta jgn cakap la....kalau tak dua buah ...3 ! Itu WAJIB. Anak2 kecik lagi. Mcm mana tak marah ? Kerja ? Lawat kawasan atau pergi pejabat pun hampir tak pernah. MCM MANA ? Kawan satu sekolah tu ! Punah dah pemimpin ni.....

Anonymous said...

Sya ada teori knp benda2 ni jadi tapi x blh crita kat sini....cuma teori saja berdasarkan pengamatan dan ulangkaji jer...mungkin betul mungkin tak....

Apa pun, pee em da salah strategi.dia harus bertanggungjawab

Saya LK

Anonymous said...

UMNO sudah jadi "basket case" lah brader, it is time to move on....

./mkh

Anonymous said...

melanun dan merompak tak sama dengan salah strategi LK! LOL

Sharul Nizam said...

UMNO is done. Maybe they survive one more election but not more than that. Malaysia to become sick man of SEA from now on. Thanks Najib and pemimpin - pemimpin UMNO.

Anonymous said...

Jangan bersikap melebihi daripada ukuran diri, baik waktu duduk dalam satu majlis atau dalam cara berpakaian, cara berkenderaan, cara makan dan minum, cara berumah tiang dan berbujang pelayan, hendaklah tubuh sepanjang berbayang-bayang; yakni bersikap sederhana. (Prof. Dr. Hamka)