Tuesday 25 December 2012

Merry Christmas MalaysiaMerry Christmas to all Malaysians who celebrate this joyous occasion just before another New Year greets us in less than a week. 

A special heartfelt Christmas wish goes to all my friends and my 'brothers and sisters' in Sarawak. 

Be it in Kuching, Miri, Lubok Antu, Long Lamai, Long Semado (A), Lawas or Buduk Nur in Ba'Kelalan, you guys are special in your very own way. 

Merry Christmas Malaysia! We shall together make Malaysia a better place for all.

p/s Tabad Sakai is always No:1 ... :-)


Site Meter

2 comments:

KAMUNTING CENTRAL said...

Salam bro... Hebat Blog bro... Mohon dapat dipautkan Blog teman http://kamuntingcentral.blogspot.com ke blog bro... TQ Bro....

Anonymous said...

WAJARKAH GELARAN DATUK DIGUGUR?

Justeru itu adalah amat wajar gelaran datuk yang disandang oleh Yip Kum Fook digugurkan atau patus ditarik balik. Perbuatan Yip Kum Fook merupakan satu penghinaan keatas gelaran datuk! . Amat memalukan seorang yang bergelar datuk membuat kerja kotor sebegini!!. Ia satu kesalahan jenayah (sombong, tipu, fitnah). Mana mungkin seorang bergelar datuk terlibat dengan jenayah!!

Rakyat Buddhisme supaya tidak mudah diperbodoh-bodoh dengan lakonan politik kotor dalam Kuil Buddha untuk mengaibkan individu tertentu. “Kita dijadikan ‘penonton bodoh’ yang seakan-akan merelakan apa sahaja watak yang mereka lakonkan”.“Politik kita memerlukan nafas baru dan dibersihkan dari golongan yang jijik dan kotor ini! Kita perlukan politik idea, bagaimana dan cara membangunkan umat dan rakyat agar hidup berdisiplin, bermaruah dan bertamadun.


“Buddhisme melarang didedahkan aib peribadi yang tidak membabitkan kezaliman terhadap orang lain seperti zina, minum arak, berjudi dan seumpamanya(Five precepts) hendaklah ditutup semampu mungkin.


“Tiada keperluan menubuhkan suruhanjaya khas bagi kes-kes maksiat peribadi. Ini hanya akan membazirkan harta rakyat,” katanya