Saturday 2 March 2013

VAT69 KOMANDO - Perjuangan Yang Belum SelesaiSite Meter

7 comments:

Apanama said...

Saya suka dan terharu serta sedih dgn comment rakan page ini "ZAID HAFIZI"

"Kami orang2 polis tdk akn berundur...biar­ putih tulang.. Jgn putih mata....."
Teringat kata2 terakhir salah seorang pejuang bukit kepong... Dan hari ini....semangat­ yg sama msih mengalir dlm diri kami...... Kpd yg terus pertikaikan... Ucapkn lah seribu tomahan..cercaa­n... Katalh apa shj semahu kalian..yg nyata... PERJUANGAN KAMI BUKAN SANDIWARA...kam­i POLIS DIRAJA MALAYSIA... Siapa saja kerajaan yg memerintah..kpd­ mereka kami taati.... NYAWA YG MELAYANG KRN PERTAHANKAN NEGARA BKN SANDIWARA... BUKAN LAKONAN...BUKAN­ TEATER UTK TONTONAN KALIAN... BERHIJAB LAH SEDIKIT BILA BERBICARA...SAB­AH NEGERI DIBAWAH BAYU...BIAR BAYU MENJADI TAUFAN..TIDAK AKAN SEKALI KAMI SERAHKAN KALIAN KEPADA PETUALANG...BIA­R BERMANDI DARAH..BIAR HANCUR LUMAT TULANG BELULANG....KAM­I PDRM DAN ATM......BUKAN SEBARANG... kpd semua rakyat malaysia.. Meski kami xselalu dihargai... Meski jasa kami tidak terpandang...tp­ ketahuilah... Andai kata petualang negara sudah berdiri dihadapan kamu menghunus senjata mengalirkn darah kalian... Ketahuilah.. Darah kami sudah terlebih dahulu kering dimedan tempur.
Dan untuk itu...doakanlah­ yg terbaik untuk kami wahai teman wahai sahabat... Jgn terus memfitnah tanpa belas.. Krn negara kami ikhlas..
Krn negara kami tinggalkn segala kepentingan dan keluarga... Kalaupun tiada penghargaan mampu diberi.. Hentikanlah mengeji... Jagalah hati keluarga mereka.. Terakhir kalinya... KAMI POLIS DIRAJA MALAYSIA....
bkn polis beraja politik... Siapa pemerintah kpd mereka setia bersumpah.... JANGAN MEMPOLITIKN TUGAS KAMI... fikir dgn akal yg waras.. Bukan menyukat dgn sukatan dangkal...

Zakir said...

thank you. sharing the same spirits.

Anonymous said...

saya terharu dgn comments tuan.

Siti Najwa said...

teruskan perjuangan. masih ada yg mendoakan kemenangan kalian.

UiTM Student said...

Kami sentiasa menyokong dan mendoakan agar setiap perjuangan anda semua mendapat keberkatan dari Allah yang Esa..usah dihiraukan tohmahan atau cacian, tetapi Keredhaan dari Allah itu yang kita mahukan..TQ PDRM/ATM!

Anonymous said...

Sebagai anak kepada seorang bekas polis hutan yg juga salah sorang penerima King Medal dulu, saya terasa bila org2 yg x paham ni mencaci dan menghina polis.

Walaupun semasa saya membesar, arwah bapa sudah tidak ke hutan lagi dan hanya bertugas di pejabat, namun saya ingat kisah bagaimana mak dan adik beradik saya terpaksa berpisah dgn arwah bapa selama berbulan kerana tuntuan tugas, termasuk semasa beliau bertugas di Borneo.

Polis juga manusia biasa hamba Allah yg tidak terlepas dari salah dan silap, seperti manusia lain di mana2 juga, pasti ada yg kurang di mana mana, tapi jgnlah seperti dititis nila ke dalam belanga.

Al-fatihah buat arwah bapa saya dan kepada mereka yg terkorban dlm mempertahankan kedaulatan agama, negara dan bangsa..

Anonymous said...

hiraukan orang2 yg tidak pernah menghargai perjuangan kalian..malah menganggap perjuangan kalian adalah sandiwara..hiraukan mereka..teruskan berjuang untuk mempertahankan tanah tumpahnya darah kita..hapuskan petualan2 negara..MARA WIRAKU MARA!!!!!!!!!!!!