Wednesday, 6 March 2013

PDRM PHOTO - TERRORISTS KILLED in Lahad Datu

Home Minister : Our men from PDRM & ATM are safe.  


Defence Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi showing photographs of the bodies of Sulu intruders during a press conference in Lahad Datu on Tuesday. - NORMIMIE DIUN/The Star
LAHAD DATU: Malaysian security forces have unearthed a mass grave containing the bodies of nine Sulu intruders, at Kampung Tanduo here. - STAR



Photographs of weapons seized at the scene and the body of the gunman who was shot and killed at 6.45am this morning.







Site Meter

18 comments:

nirza said...

So none were killed by the airstrike then..

Anonymous said...

You should just focus on establishing the concrete link between the intruders and Pakatan.

Can you not get anyone of the intruders to say that on video and you post it in your blog?

After all you could come out with such conspiracy theories earlier, and this time it should not be a problem with the cash available.

PARAMESWARA

Anonymous said...

Penjelasan terperinci diperlukan bila melihat gambar mayat dalam 'kubur terbuka'.

Mayat-mayat tu ditembak oleh ATM/PDRM ke ? Mungkin tidak sebab org Malaysia tidak sekejam utk menanam mayat org Islam tampa dikafan dan disembahyangkan terlebih dulu.

Jika ATM/PDRM tak tembak, kita andaikan mereka ini ditembak oleh penceroboh lain. Lain kata baru sorang je yg terlah ditembak mati oleh ATM/PDRM - yg kes harini Rabu 06/03/13.

Adakah serangan udara tu gagal ?

Banyak lagi soalan yg bermain difikiran kati.

SIAPA NAK JAWAP SOALAN MUDAH NI ?

Anonymous said...

i think these guys, dont wanna fight they wanna go home but tragedy happen

mitchell said...

We can saftly say now that none were killed during the air strike...so sad that even after so many of our heroes have died, we still can get an honest answer from Zahid and Hisham!!!!!!

Anonymous said...

Anon 10.09PM: Adakah anda sudah membaca dan faham akan keterangan yang di sekalikan dengan gambar dan berita?
Adakah daya kefahaman anda begitu lemah sekali seolah-olah tidak memahamidan mengerti langsung apa yang ditulis. Dimanakah disebut ditanam ATM/PDRM? Yang diceritakan ditemui dalam lubang kubur. Berdakwah pun biarlah bertempat.
nirza; belum post-mortem lagi tetapi besr kemungkinan mati dibom.

mitchell said...

Anon 10:24:00am
kalau mati dibom, takkan mayat masih complete, looks like masa mopping up...

nirza said...

Anon 10:24: Nah, baca ni. Gen Zulkifli percaya 9 mayat yang dijumpai mati terbunuh semasa gun battle jumaat lepas dan bukan serangan bom udara.

azhari jarbas said...

1. Terdapat perbezaan kesan antara terkena tembakan dan bom. Dilihat mayat kemungkinan besar terkena ledakan bom. 2.Pakaian seragam musuh dilihat hampir menyamai pakaian vat69. Situasi ini menyukarkan membezakan musuh dan pasukan sahabat. Harap berhati-hati.

mitchell said...

Soalan mudah yang perlu ditanya: adakan Malaysia masih membayar RM5.300 seperti mana di dakwa olih Sultan Kiram??? Dan jikalau jawapan YA, apakah bayaran ini untuk? Sewa? Saguhati kerana menduduki tanah Sultan? Ape? Kalau kita tidak mengiktirafkan North Borneo(Sabah) adalah milik Sultan Sulu semasa referendum 1963, kenapa harus dibayar lagi???

Anonymous said...

PAS idiots,

The still alive Sulu Pirates buried their dead comrades without the usual Muslim death ritual because they thought they were the jihadist..dead jihadist were simply buried without the death shroud..

Prof Awe Kecik

Anonymous said...

Whatever comments..... i just want peace and i dont care if they die of what. I want it to end ASAP.

Imagene if any of your family members are those fallen heroes would you still want this to go on.

Fot those wha questioned the operation..please go there and volutter to be one of the soldier dont just cakap banyak.


HIDUP PDRM HIDUP ATM GO to hell pengecut yang tahu komen and kutuk.

Anonymous said...

Dont make fun of peoples life guys...
Its someones father, son, husband or friends thats on the line

mitchell said...

Harus difahamkan disini, tiada siapa yang menyoal kewibawahan anggota PDRM/ATM, sememangnya pengorbanan mereka tidak bolih dinafikan dan perlu kita sanjungi, cuma apa yang kita tertanya-tanya ialah cara kerajaan dan menteri-menteri menangani situasi ini.Mungkin kalau mereka telah bertindak dengan lebih pantas dan decisive, tiada sebarang nyawa dikorbankan.

Anonymous said...

Setaip operasi ketenteraaan harus dilakukan dengan cara betaul mengikut undang antarabangs.

Maka sebagai orang awam dan semesti orang malaysia yang tidak pernah menghadapi situasi sebigini tidah dapat menerima hakikat bahawa segal misi ketentr=eraan di ambilkira oleh badan pihak antabangsa mengikut hak kemanusiaan.

Kita bukan Israel maupun Amerika, apabila segala bentuk jalan aman telah dilakukan maka yang terakhir ialah serang hingga akhir.

setiap anggota keselamatan sedar tanggungjawab mereka - itu yang membezakan orang awam dan anggota keselamatan berjuang hingga ke ttisan darah terakhir demi negara bangsa dan ugama.


Anonymous said...

Bagi yang buta SEJARAH tolongrajin rajin baca sejarah, jangan asyik baca blog politik otak tak berkembang. Banyak lama web membicarakan sejarah sabah -sulu. Bab raja Sulu dinasaihatkan oleh penasihat dia yang letak harag macam itu kat pihak British sampai kiamat ade kat untuk tujaun rantal lauan air antara sabah dan sulu dan sebagai saguhat pada ketika itu. apapun surat sebegitu ada pada pihak british. Sultan sulu itu dan kena tipu oleh orang dia sendiri.

pihak US pun ade menyebut pasal perjanjian ini. kalau bab laman sesawang rajin nak baca dan yang tak berfaedah nak sangat save. Tapi bilabab sejarah atau info macam malas, nampak sangat masa student dulu CGPA tak sampai 3 pointer atau sekolah tak habis sebab main game je. apapun siapa yang nak terjebak dalam perang hanya orang yang ade masa banyak dan tak tau nak buat apa ma,cam penceroboh tu.


anyway versin sejarah macam-macam but kesaman tetap so pandai -padai la memikirkannay. itu pun kalau IQ ok

mulvolta ahmad said...

Pengeboman dilakukan adalah untuk memecahkan kumpulan penceroboh ini kepada beberapa kumpulan yang kecil serta melemahkan semangat mereka untuk meneruskan niat mereka. Penguguran bom dilakukan dilokasi yang telah ditandakan oleh Grup Gerak Khas dan PASKAU. Manakala PASKAL membuat kepungan disekitar pantai dan perairan untuk menembak/ menangkap mana-mana penceroboh yang cuba menyelamatkan diri dari pengeboman. Manakala PGA/VAT69/UTK melakukan sweeping di kawasan-kawasan sekitar pengeboman. This is a succesful counter-measure by ATM/PDRM. Well done!

mulvolta ahmad said...

Pengeboman dilakukan adalah untuk memecahkan kumpulan penceroboh ini kepada beberapa kumpulan yang kecil serta melemahkan semangat mereka untuk meneruskan niat mereka. Penguguran bom dilakukan dilokasi yang telah ditandakan oleh Grup Gerak Khas dan PASKAU. Manakala PASKAL membuat kepungan disekitar pantai dan perairan untuk menembak/ menangkap mana-mana penceroboh yang cuba menyelamatkan diri dari pengeboman. Manakala PGA/VAT69/UTK melakukan sweeping di kawasan-kawasan sekitar pengeboman. This is a succesful counter-measure by ATM/PDRM. Well done!