Friday 10 February 2017

Melayu mampu tanpa Umno


1. Melayu akan terus wujud dan maju tanpa Umno. Umno yang akan hilang kuasa tanpa sokongan orang Melayu dan bukan sebaliknya. Kuasa Melayu akan kekal dengan orang Melayu. 

2. Umno tidak sedar bahawa sebahagian besar pengundi Melayu/Islam tidak lagi menyokong mereka.  Data keputusan PRU13 adalah bukti nyata fakta ini. Melayu bukan hak mutlak Umno.

3. DAP tidak berhasrat merampas kuasa dari orang Melayu/Islam. DAP juga tidak mampu berbuat demikian berdasarkan penguasaan kerusi parlimen. Peratusan pecahan penduduk mengikut kaum juga tidak memihak kepada hasutan bahawa 'Cina akan merampas kuasa'. Peratusan rakyat Melayu/Islam dijangka meningkat kepada 85% dalam masa 15 tahun. 

4. Rakyat Malaysia yang bermastautin di Kelantan, Pulau Pinang dan Selangor tidak mati kebuluran atau hidup dalam keadaan darurat kerana menolak Umno dan Barisan Nasional dalam pilihanraya. Kehidupan mereka, terutamanya di Selangor dan Pulau Pinang, nyata lebih baik sekarang.

5.Siapa Najib Razak ? Luangkan sedikit masa untuk menonton dan mendengar sendiri apa kata Ahli Parlimen Raub (DAP) YB Ariff Sabri (video diatas). 
Ariff merupakan bekas Ahli Dewan Undangan Negeri Pulau Manis dibawah Parlimen Pekan. Beliau juga pernah menyandang jawatan Ketua Penerangan Umno bahagian Pekan selama 4 tahun. 
Ketua Umno Bahagian Pekan adalah Datuk Seri Najib Razak. Menurut Ariff jenayah yang dilakukan Najib tidak boleh dimaafkan.

p/s 

Umno kalah hari ini, matahari akan tetap terbit esok pagi. Tak percaya?
No comments: