Wednesday 24 June 2015

Mangsa terbaru #Nothing2Hide di PWTC ?


Gambar di-atas diambil oleh seorang rakan yang berada diperkarangan PWTC selepas solat Terawih sekitar jam 10 malam tadi. 

Rakan saya terkejut dengan gambar yang dirakam menerusi telefon bimbit dan terus menghubungi saya. Beliau berkata 'Bro, memang betul lah PWTC sudah tidak selamat seperti yang dikatakan ketika dialog #Nothing2Hide tempohari'.

Bila saya tanya kenapa, beliau menyuruh saya melihat gambar yang dirakamkan dengan lebih teliti. 

Presiden Umno yang ke-lima boleh ghaib di Ibu Pejabat Umno itu sendiri, kata rakan tadi yang juga anak kepada seorang bekas pemimpin tertinggi Umno dari selatan tanahair.

Saya tergamam. Tidak pasti ianya disengajakan atau sememangnya mentol di potret Tun Dr Mahathir Mohamad di perkarangan PWTC itu 'pandai' terpadam dengan sendirinya tetapi yang pasti pelbagai perkara pelik yang berlaku di-era anak Tun Abdul Razak menjadi presiden Umno. 

p/s Check mentol-mentol di potret Tun Abdul Razak itu elok-elok, jangan-jangan pandai terpadam jugak kerana tak tahan malu.


Site Meter

22 comments:

Anonymous said...

Nak kata apa mentol mungkin terpadam...namun kebijaksanaan, keberanian, keprihatinan, kemuliaan tun dalam dan luar negara x mungkin akan terpadam...

Nama tun harum di dunia dan dia x perlu bayar sesiapa utk itu...sesiapa shj blh tanya mereka yg kenal tun di luar negara mahupun di dalam negara...ini lah yg dikatakan pemimpin yg hebat!!!

Anonymous said...

http://www.sarawakreport.org/2015/06/open-letter-to-the-swiss-foreign-ministry-in-bern/

cheers,
./mkh

Anonymous said...

http://www.sarawakreport.org/2015/06/open-letter-to-the-swiss-foreign-ministry-in-bern/

setakat buat bising macam pondan kena cocok carrot! apa kata ah jib bugis pok saman Sarawak Report ......

cheers,
./mkh

Anonymous said...

Memang betullah pahlawan bugis yang bernama Hang Piggirrah takde telor. Perang saiko macam ni will definately cause BN a 'kain buruk'.

Anonymous said...


Really petty gesture by the Ball-less Bugis.

He has really been a disgrace to his father's name and legacy.

Perhaps Nazir will now step into the political arena and salvage the family name.

Anonymous said...

So desperate!

Anonymous said...

Kah kah... itu pun nak jadi isu.... whatlah..

Anonymous said...

Anon.6:01 am,
Nazir Razak masuk politik? Don't make me laugh. 2X5.

Anonymous said...

DO WHAT YOU LIKE.
TUN IS TUN.... THE EVERGREEN TUN MAHATHIR.
THE BEST PM MALAYSIA EVER HAD.
TEGAS BERANI DAN PASTINYA ADA TELOR !
SYABAS TUN .

Anonymous said...

So Hang Pi Mana, the bogeysman bangsatwan purposely chose to leave out Malaysia's most capable and bravest statesman? Well, IQ, EQ, dan SQ si Bangang memang setakat itu saja lah ..... jangan terus memalukan bangsa Melayu pak.

Anonymous said...

busuknya hati bro. jangan la buat fitnah di bulan yang penuh barakah ini. cuba update gambar tersebut di pwtc. sama ada ianya spin, fitnah atau gambar tersebut memang hilang @ mentolnya 'pandai' terbakar. kerja2 orang kafir janganlah dilanjutkan jika belum dipastikan benar. untungkah bersekongkol dengan si fasik untuk keuntungan mereka sedangkan diri kita sendiri yang akan rugi?

RD. said...

Nampak sangat kepimpinan tertinggi UMNO menyokong pembaziran dan penyamun WANG Rakyat. Patut la ramai pemimpin di PWTC perut kembong-kembong belaka.

Anonymous said...

Si bacul najib nie...nak face to facedgn Tun penakut..cirit-birik...main mentol plak lah nak tunjuk jantan konon..

ZakiahSaffiya said...

Gambar DS Anwar Ibrahim mana? Dulu siapa yg turunkan?

kiasfansuri said...

apa kelas najib nak main mentol.apalah bodoh pala hotak melayu ni.

AlangSiantan said...

TUN IS EVERGREEN...1mdb jelas salah dlm perjalanannya...Segala teguran tun sekarang ni mereka masukan dalam kandang orang bersalah..segala jasa tun sebelum ini menjadi racun..proton di buruk dan persetankan..sedangkan proton adalah tempat ribuan anak melayu mencari rezeki..teknologi automotive diperkenal kepada bangsa melayu..berbanding 1mdb yg berhutang 42b tetapi berapa kerat melayu yg berkerja kat situ wslupun telah beroperasi selama 6 tahun..semua media dikawal..segala teguran tun di spin..jadi tun kena guna taktik..gunakan penjahat lawan penyamun.

arizmaya said...

untuk berlaku adil, jika diperhati betul2 gambar tersebut, potret Tun M masih ada di tempatnya tetapi agak kabur... tak tahu apa sebabnya. Mungkin secara kebetulan akibat kesan pencahayaan lampu, mungkin foto telah diedit spt menggunakan aplikasi photoshop bagi maksud tertentu.. ringkasnya pelbagai kemungkinan.

moral of the story, walau di barisan mana kita berada, biarlah kita berada dilandasan yang betul... terutama dibulan ramadhan ni seboleh2nya kita mengelak diri dari fitnah atau memanjangkan fitnah.

Selamat berpuasa

Anonymous said...

Jemuan yang melalak tak pijak bumi sila berhenti sejenak. Gambar diatas bukan difotoshop dan bukan dicopy paste dari Meloyakini. Grup whatsapp dan telegram umno sendiri kecoh bila gambar mula tersebar dari pwtc. itu rakaman tulen. harap maklum

pakcik jaga lobi

Anonymous said...

terlupa saya. hanya selepas gambar ini tersebar luas pihak ibu pejabat umno buat terkejut dan memasang balik lampu di gambar Dr M dan lampu diseluruh kaw pwtc termasuk tempat letak kereta yang kosong. hi hi

pakcik jaga lobi yang tadi juger

Anonymous said...

lkw punya strategi hapuskan legasi TDM kot??

Anonymous said...

Blackout http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2015/06/25/blackout-on-mahathir-at-pwtc/

Anonymous said...

DS Anwar
President no berapa?