Wednesday, 18 January 2017

Apa kata Dr Mahathir ?

Serangan bertali arus puak penegak kebatilan terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad bermula sejak bekas presiden Umno itu mendesak agar Najib Razak meletak jawatan sebagai perdana menteri. 

Dr Mahathir menolak Najib kerana anak Tun Abdul Razak itu terlibat secara langsung dalam skandal 1MDB yang menggelapkan duit berbillion ringgit milik kerajaan Malaysia. 

Tidak cukup dengan ratusan juta ringgit duit hutang (jaminan kerajaan) yang digelapkan, tanah milik kerajaan (termasuk Kem TUDM Sungai Besi) juga di gadai menjadi milik orang asing. Stesen penjana elektrik juga tidak terlepas dari kerakusan penyamun.

Rakyat harus ingat bahawa Dr Mahathir membuat teguran terbuka ketika kudis Najib belum bernanah lagi. Amaran Dr Mahathir bukan saja tidak dihiraukan malah beliau dimaki hamun dan dicaci cerca.

Kini kudis Najib bukan saja sudah bernanah malah telah mengeluarkan bau yang amat busuk. Oleh kerana Najib masih memegang jawatan perdana menteri maka kebusukannya terpalit pada negara kita Malaysia. 

Makian dan cacian kuncu-kuncu Najib terhadap Dr Mahathir tidak berjaya menutup atau mengalih perhatian dari kudis yang sudah bernanah dan busuk seperti bangkai.

Malaysia kini masyur dan dikenali ramai kerana skandal 1MDB, rasuah dan pengubahan wang haram yang melibatkan PERDANA MENTERI nya sendiri. 

Siasatan jenayah berkaitan skandal Najib Razak ini sedang berjalan dibeberapa negara asing, terutamanya di Amerika Syarikat, Switzerland dan Singapura. 

Di Singapura beberapa orang yang terlibat sama telah dituduh dan dijatuhi hukuman penjara dan denda. Keterangan ketika perbicaraan di Singapura telah menimbulkan bukti-bukti yang lebih kukuh akan penglibatan PERDANA MENTERI Malaysia dalam skandal 1MDB dan kecurian duit negara. 

Tahap kebusukan semasa Najib mungkin boleh dijelaskan oleh menteri, pembantu menteri dan pegawai-pegawai  Kerajaan Malaysia yang berada di Davos, Switzerland menghadiri Forum Ekonomi Dunia (World Economic Forum) pada ketika ini. 

Seperti dijangka Najib Razak tidak menghadiri WEF 2017 di Switzerland pada tahun ini tetapi rakyat Malaysia yang hadir di Davos atas pelbagai kapasiti lain terpaksa menanggung malu akibat skandal 1MDB dan jenayah anak Tun Abdul Razak. 

Menurut seorang pegawai tinggi kerajaan Malaysia dari Davos, "Where is your famous Prime Minister ?", 'Why Malaysians have not kicked him out yet?" dan "What is happening to your country?"  adalah antara soalan yang dilontar apabila diberitahu bahawa beliau berasal dari Malaysia. 

"Saya terpaksa mengelak beberapa temujanji dan makan malam dengan delegasi asing kerana malu. Menteri yang hadir pun cuba mengelak tetapi hampir kesemua orang yang kita temui di WEF termasuk media antarabangsa hanya berminat tentang skandal 1MDB dan penglibatan jenayah perdana menteri dan keluarga beliau," katanya. 

Mungkin seluruh dunia sudah tahu kenapa dan mengapa Najib tidak berani menjejak kaki di bumi Switzerland. Yang buat-buat tak tahu hanya anggota kabinet kerajaan Malaysia, para penyokong mereka dan segelintir pihak berkuasa berkaitan yang jelas bersekongkol dengan penjenayah. 

Najib takut peguam negara Switzerland akan mengeluarkan waran tangkap terhadap beliau? Kalau tak bersalah kenapa bersembunyi?

Puak penegak kebatilan akan terus mempertahankan penjenayah dan pengkhianat selagi mana mereka dapat memperolehi hasil untuk diri dan keluarga masing-masing. 

Kita jangan terkejut jika puak penegak kebatilan ini sanggup berdebat mengatakan bahawa duit hasil judi, duit yang dicuri dan duit lain yang diperolehi dengan cara haram boleh digunakan untuk menunaikan Haji atau Umrah. 

Jangan terkejut kerana puak ini telah melampaui segala batas dan adab kehidupan. Kalau diberi wang ringgit yang cukup, ibu dan bapa mereka pun akan dijual tanpa segan silu. 

Rakyat Malaysia yang waras dan mampu berfikir dan membezakan antara yang baik dan buruk pastinya tidak boleh diperbodohkan oleh puak penegak kebatilan ini. 

Yang waras harus berusaha untuk menyelamatkan Malaysia. 

Ketika melancarkan Parti Pribumi Bersatu Malaysia beberapa hari yang lalu, Dr Mahathir telah menggariskan ancaman yang dihadapi serta tindakan yang perlu untuk mengembalikan tanahair kita ke landasan yang betul.

Dr Mahathir berikrar bahawa kerajaan baru yang ditubuh selepas puak penegak kebatilan ditumpaskan akan mencari setiap sen dari duit 1MDB yang dirompak

GST yang menjadi beban utama rakyat Malaysia juga akan dihapuskan.

Rakyat Malaysia, tanpa mengira agama, bangsa atau fahaman politik harus menghayati amanat negarawan ini. Ingat! Dr Mahathir  lahir pada tahun 1925, iaitu 32 tahun sebelum kita mencapai kemerdekaan. https://youtu.be/jAgO0P63r3cp/s  Baca juga Rasuah Dan Ibadat Haji 


Wednesday, 11 January 2017

Al-Fatihah

Semoga Allah memberkati roh Datuk Patinggi Tan Sri Adenan Satem dan menempatkannya di kalangan orang-orang yang soleh. Amin. 


A tribute from The Borneo Post to Adenan
DATUK Patinggi Tan Sri Adenan will go down in history as the man who inspired Sarawakians to fight for their rights and planted a dream of hope in their hearts.
Sarawakians will be forever grateful to the State’s Fifth Chief Minister for standing up to protect their rights as enshrined in the Malaysia Agreement 1963 (MA63) and fighting to get back the autonomous power which the State has lost.
A notable step in this endeavour was taken in December 2015 when the State Legislative Assembly unanimously approved a resolution, mandating the State government to safeguard Sarawak’s special interests, including education and use of the English language.
When he took over the helm of the state government on Feb 28, 2014, Adenan was a man in a hurry, setting himself 53 goals to accomplish during his tenure. - Go HERE for more on the passing of the popular fifth Chief Minister of Sarawak.