Monday 11 July 2011

As BERSIH as Nik Aziz & PKR ?Nik Aziz just got home (Saturday) after a visit to Mecca. On his return he had some very noble advice and message to the moronic PAS faithfuls who still think that supporting the deviant Islamic party would land them in heaven.KUALA LUMPUR, 10 Julai — Meneruskan sokongan kepada tuntutan Bersih 2.0, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini berkata sejak menyertai pilihan raya lebih empat dekad lalu, beliau tidak pernah merasai satu persekitaran pilihan raya yang benar-benar bersih di negara ini.
Sehubungan itu Menteri Besar Kelantan turut mempersoalkan tindakan polis menyekat kebebasan demokrasi dengan menghalang Gabungan Pilihan Raya Adil dan Bersih (Bersih 2.0) daripada mengadakan perhimpunan secara aman di ibu negara semalam menuntut satu sistem pilihan raya yang adil dan bersih.
“Kenapa polis nak sekat? Yang datang semalam adalah orang yang meminta pilihan raya yang bersih,” kata Mursyidul Am PAS selepas menziarahi keluarga Allaharham Baharuddin Ahmad yang meninggal dunia selepas menyertai perhimpunan Bersih 2.0 petang semalam.
“Saya nak ceritakan di sini, semenjak saya sertai pilihan raya dari tahun 1967 sehingga sekarang, saya tak pernah rasakan pilihan raya di Malaysia merupakan benar-benar pilihan raya.
“Kerana ada yang berasuah, ada ugutan. Macam kerja budak-budak,” kata Nik Aziz, yang turut memberi sumbangan kepada keluarga mangsa. - Malaysian InsiderACCUSE OTHERS WHILE DOING IT , THATS PKR STYLE ? Datuk Zaid Ibrahim would be able to give a clearer picture.


Obviously Chegubard enjoys greater grassroot support and was a frontrunner for the PKR Youth chief's post, WHAT happened then? Click on the picture below.

Click on the picture for Deputy President (contender) Zaid Ibrahim's exit story.


Look who is talking about being clean and transparent now ... Nik Aziz ? Anwar Ibrahim ? 
p/s DAP's Bersih expose is on the way ... its a little sandy though.

Site Meter

4 comments:

Anonymous said...

Gilo Tok Guru Pas ni wei!

Anonymous said...

SEKARANG MONYET2 TU KATA ADA 100,000 DESAK PM LETAK JAWATAN.

1. PENDUDUK MALAYSIA 27 JUTA ORANG - TOLAK 100,000 TU TINGGAL BERAPA... WALAU TOLAK 1 JUTA PUN YANG SOKONG MASIH MAJORITY.

2.BETUL ATAU TIDAK MEMANG 100,000 MONYET DALAM FB DESAK PM LETAK JAWATAN? SIAPA YANG SAH KAN ? LIM KIT SIANG ATAU LIM GUAN ENG ATAU NURUL IZZAH ANAK KAKI LIWAT TU?

3. ANWAR INGAT ORANG MALAYSIA BODOH, ORANG MALAYSIA NI MEMANG RAMAI BODOH ATAU RAKYAT SENGAJA BUAT BODOH..TUNGGU BILA PILIHANRAYA NAK AJAR ANWAR PEMBOHONG DAN KAWAN-KAWAN KOMUNIS ?

Anonymous said...

betul atau tidak ? ada satu lagi dvd rakaman dato seri anwar ibrahim sedang berseronok dengan beberapa perempuan rakaman pihak berkuasa Thailand

Anonymous said...

http://theunspinners.blogspot.com/

Pada masa Hindraf buat demo pada tahun 2007, satu stesyen keretapi yang berdekatan dengan tempat demo tak beroperasi. Maka mereka kena berjalan d=beberapa batu sebelum sampai ke tempat demo.

Kali ini, kami tak faham betul.

Monorel, Putra dan Star boleh berenti di kawasan dalam bandaraya dan menjadi pengangkut demonstrasi ke dalam bandar. Mereka tolong membantu meramaikan demonstrasi kuning.

Bukan kata mereka tak tutup banyak syesyen tapi ada stesyen yang beroperasi dan ini menjadi ketirisan pada usaha polis untuk mengawal demostrasi ini.

Selidik punya selidik, rupanya dalam urusan dengan polis, syarikat-syarikat milik kerajaan ini boleh berani menuntut gantirugi dan compensation kerana kerugian penumpang. Kepala hotak dan bapak dia orang!

Buat apa kamu jadi pengangkut untuk perosak yang boleh akhirnya mersoakkan kemudahan mereka?

Sebagai syarikat prasan yang dimiliki kerajaan, mereka sepatutnya bekerjasama dengan pihak kerajaan khususnya sini pihak keselamatan polis. Apa ertinya mereka beroperasi jika ia menggalakkan kemasukkan elemen-eleman yang merosakkan keselamatan dan hartabenda awam serta ketenteraman.

Kalau syarikat kerajaan ... Syarikat Prasana boleh tuntut gantirugi, kenapa peniaga, teksi dan orang ramai tidak boleh tuntut dari kerajaan?

Tapi polis pun satu lah ...

Akta Polis sebenarnya memberi kaus akepada mereka untuk ambilkalih bangunan-bangunan dan syarikat yang melibatkan keselamatan. Bertambah lagi, pengumumkan emergencu masih belum di umumkan berakhir.

Bawah undang emergency Artikel 150 Emergency Ordinance, polis boleh ambilalih SYarikat Prasan jika mereka cakap banyak.

Polis patut ambilalih Hilton Sentral kerana menjadi pusat menyembunyikan bekas banduan kesalahan liwat dan mereka yang diperintah mahkamah tidak boleh masuk KL.

Hilton seolah-olah bersekongkol dengan Bersih 2.0.