Monday, 24 August 2015

BICARA NEGARAWAN Di JOHOR

#muafakatmembawaberkat

19 comments:

Anonymous said...

Gurindam pasal ke-4 karya Raja Ali Haji:

Hati itu kerajaan di dalam tubuh
Jikalau zalim segala anggota tubuh pun rubuh

Apabila dengki sudah bertanah
Datanglah daripadanya beberapa anak panah

Mengumpat dam memuji hendaklah pikir
Di situlah banyak orang yang tergelincir

Pekerjaan marah jangan dibela
Nanti hilang akal di kepala

Jika sedikitpun berbuat bohong
Boleh diumpamakan mulutnya itu pekung

Tanda orang yang amat celaka
Aib dirinya tiada ia sangka

Bakhil jangan diberi singgah
Itulah perompak yang amat gagah

Barang siapa yang sudah besar
Janganlah kelakuannya membuat kasar

Barang siapa perkataan kotor
Mulutnya itu umpama ketor

Di manakah salah diri
Jika tidak orang lain yang berperi

Pekerjaan takbur jangan direpih
Sebelum mati didapat juga sepih

Anonymous said...

Jangan melaga2kan orang Johor supaya membenci pemerintah sudahlah Tun ini. Benci sangat2 kepada pemfitnah.

Apanama said...

Nasihat kepada bangang dan bangsat upahan. Jika tidak waras untuk mampu berdebat atau berbincang sila cari blog lain yang lebih sesuai dengan tahap kebijaksanaan anda. Terima kasih.

Anonymous said...

Alhamdulillah bro. Perjuangkan lah yg benar. Tapi mereka2 ni mana ada bijak nya. Sama lah mcm en najib.

Anonymous said...

Like your comment Apanama...... Kita juga ingin menerima pandangan dari Yang Berbahagia Tun untuk mengetahui pandangan beliau....Keputusan tetap di tangan kami. Saya tak rasa Tun ingin memecah belahkan orang Johor. And I don't think yang Anon 2:54 tu orang Johor.
Kami Bangsa Johor menjunjung kasih, memahami dan menyanjung kedaulatan Raja dan bumi Johor. Kedatangan Tun bukan untuk memecah belah, jadi kalau tidak faham situasi....silat tutup mulut dan jangan komen sembarangan.

Sekian terimakasih.

Anonymous said...

Ur right bro.. i left the pro najib bangang blogs....their arguments are all rubbish and they wont publish any comments that are not in line with thier stupidity.

gabenor johor said...

dulu umno lahir dari istana johor..tetapi umno baru lahir di mana dan siapa pula yang melahirkan umno baru..dan siapa pula yang menyekat kekebalan raja dan sultan melayu..apa yg Tun M dh buat pd raja dan sultan melayu???

Anonymous said...

Kekebalan apa yang Tun M dah sekat. Boleh beri pencerahan?

Anonymous said...


Tun is really the last hope out of the mess.

We all hope he has a few cards left to play.

The country is going to enter the dark ages.

The Jawa thug will repress the rakyat until it's his turn to feast greedily on our flesh.

The Boogiez will eventually fly off to London and live off his offshore stash of billions.

We all lose.



amir zahini Sahrim said...

Its a matter of time

Anonymous said...

Siapa Yg memecahbelahkan umno johor sekarang? Tun m ke?

Anonymous said...

Aku lg benci dgn ko dan setan bugis

Anonymous said...

Apanama,

At times you will have to release whomever made their case smart or otherwise, then you can see the level of their mentality as in the arrays of ministers that have so far came up with all sorts of bullshits in defending the RM 2.6 Billion Derma including the PM's 'non-answer/s' statements!

Only a suggestion, prerogative is yours, though we'd love to see the country get back to its feet as in the cherished years of Tun Mahathir!

Let's hope the current line up including the arrogant No. 1 will come to their senses and finally call it a day or face the humiliation of being forced to abdicate! The ball is in UMNO's court, if you don't return serve then you will be cursed for generations that 'TERBANGSAT' nya melayu-muslims all began from the MOTHER of ALL MALAISE ie. Najib yang bukan melayu a proud BUGIS (LANUN)!

Sedang kita bersedekah Al-Fateha kepada Tun Abdul Razak, will it be something filthy as KENCING by the future generations over Najib's grave? Only a question but a real possibility!

MLN

PUTRA MERDEKA said...

gua link bro, tq

Anonymous said...

maaf bro,

saya terpaksa gak berterimakasih pada DS Ayahanda Bugis Najib Razak dan DS Bonda Minang Rosmah Mansor disebabkan "kepintaran" dan kelanunan mereka pertukaran Pound ke RM telah mencecah 6.71, saya dan isteri buat masa ini bekerja di London, maka berguni-guni lah wang yang dapat kami hantar balik ke Malaysia masuk tabung setiap bulan.

;)
django

Anonymous said...

Gabenor Johor?

Ye ke kau ni gabenor johor?

Mungkin lebih sesuai kalau nama kau "Penjilat Dari Johor"

Gabenor Johor 'Apanama'nye kau ni bila Muhyiddin kena pijak, aku tak nampak pulak komen kau membela orang Johor

Mungkin kau ni 'gabenor' yang dibayar gajinya oleh Maharaja Najib kot

Maka sebaris la kau dengan Mat Maslan, Shahrir Samad dan yang lain2..

Tajul said...

Waa.. gua dengki la kat lu bro.. sikit hari esok boleh cecah MYR2.6B tu.. tapi lu jangan risau gua tau tu duit titik peluh lu keje sana macam nak gile, bukannya duit DERMA...

Tajul said...

Arwah Tun Razak kalau masih ada sekarang silap2 meninggal jugak tercabut jantungnya menengok 'kebijaksanaan' anak sulungnya..

"Boboi pandai kan abah..?"

Anonymous said...

Yang bangang sangat tu pergi je la baca blog beautifulnara tu je la tahap korang