Sunday, 2 August 2015

Akar umbi lantang, Pemuda Umno semakin berani. Mana Khairy ?




Ini terbaru dari akar umbi Pemuda Umno di Bahagian Kuala Kedah. Dengar sendiri apa yang diluahkan dihadapan Setiausaha Politik kepada Perdana Menteri yang merasmikan persidangan sayap Bahagian Kuala Kedah. 

Semakin hari ramai dikalangan akar umbi Umno yang telah mula menyatakan pendirian mereka secra terbuka, terutamanya golongan muda dari Pemuda serta Puteri. 

Ada juga ahli serta pemimpin peringkat akar umbi yang telah letak jawatan sebagai tindakan membantah halatuju parti dibawah pimpinan Najib Razak. 

Difahamkan ramai dikalangan pimpinan tertinggi Wanita, Pemuda serta Puteri Umno pun tidak bersetuju dengan beberapa 'tindakan melampaui batas' di-dalam dan luar parti baru-baru ini namun kesemuanya masih belum cukup berani untuk menyatakan pendirian secara terbuka.

Rami juga yang agak terkilan dengan 'silent mode' saudara Khairy Jamaluddin - Ketua Pemuda Umno yang sebelum ini dilihat sebagai antara pemimpin pelapis Umno yang mampu meraih sokongan, bukan sahaja dari Umno tetapi dari a 'cross section of the Malaysian society' kerana keterampilan beliau. 

Saya pasti KJ kini faham bahawa tanggungjawab pemimpin pelapis bukan setakat menganjurkan festival atau karnival untuk belia,  tetapi KJ hanya belum cukup berani untuk menyatakan atau lebih tepat lagi menyampaikan suara akar umbi tanpa 'fear or favour'.  

Akar Umbi Umno Gesa Cari 'Kaedah Agresif' Jika Najib Gagal Jawab Isu 1MDB
Diterbitkan: Ahad, 2 Ogos 2015 12:45 PM

"Jangan Takut Bercakap Benar" - Shafie


Muhyiddin: I won’t stop discussing 1MDB

Sementara itu Muhyiddin dijangka menghadap Tuanku Sultan Johor pada lebih kurang pukul 4petang ini. Hanya berita ini sahaja yang sahih, yang lainnya (berhubung pertemuan petang ini) mungkin spekulasi semata-mata, tetapi harapan rakyat nyata tinggi menggunung bila berita Raja Melayu dari Negeri Johor mengambil maklum tentang 'penderitaan' rakyat mula tersebar luas. 

Daulat Tuanku! 

KUALA LUMPUR: Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar telah menitahkan bekas Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menghadap baginda, hari ini.
Sumber ketika dihubungi Astro AWANI, berkata Muhyiddin dijangka menghadap Sultan Johor pada 3.30 petang di Istana Bukit Serene di sini. - AWANI 


10 comments:

Anonymous said...


Daulat Tuanku.

A ruler's responsibility is to take care of the people.

If the people are the victims of a massive cover-up involving their money, that is very wrong.

Wrongs must not go unpunished.

Anonymous said...

Zaman khairy dah berlalu....siapa p.m ke 5 dulu????jilake!!!!

Anonymous said...

JAWATAN DIUTAMAKAN...
TANGGUNGJAWAB TERHADAP UGAMA BANGSA DAN NEGARA DI KEMUDIANKAN..
ITULAH TREND SEKARANG...

Anonymous said...

Kami berdoa agar Raja2 dapat jentik najib rosmah supaya tidak bermewah atas wang rakyat.

Anonymous said...

Saudara KJ sedang tercari2 teloq dia yang khabarnya telah disedut dek Minang Flytrap...kahkahkah

Anonymous said...

Very kind of you to share the video. Hope the guy does not get into trouble for it

Anonymous said...

You just cannot fathom why UMNO grassroot and ordinary members are really snailing in getting the wave of dissatisfaction to gain momentum while Kepalanun-Bugis is basking in 50,000 shouts in Malacca???

UMNO really couldn't careless that the threat of being reduce to shit with the ongoing stupid statements after silly statements from menteri pandai-pandai-bodoh such as,

1) "...there is nothing wrong with RM2.6 Billion..." going into a government's office-bearer PERSONAL Account (No DENIAL yet but drumbeat on its "Donation" status being humped loud) made worst it was the PM himself?

Are you opening a flood gate for LEGAL CORRUPTIONS???

2) That these monies has nothing to do with the rakyats??? What the FXXK?

1MDB being fully under MOF, Chaired by ALL-IN-ONE ie. PM, Finance Minister, Chairman.

1MDB having STANDBY-CREDIT (were denied as $970 million RM) but admitted $950 million were indeed given from government's coffer...

Where do these newly minted and current ministers go to school???

Then again with existing exercises being run by the bootlickers and footlickers, they must have thought they can really fool the people?

What a bunch of fools UMNO has become albeit very deep in my heart the status quo of malay-muslim dominated government must stay (minus the current hierarchy) but if the situation persisted GE14 will be the last of UMNO. Malay-muslims tsunami will be far worst nightmare for the current fools running the country!

Lemang Braders said...

Masalah korang UMNO skrg nih adalah korang semua masuk UMNO pasal nak kaya, bukan pasal nak perjuangkan nasib orang Melayu biasa. Jadinya, korang UMNO skrg nih senang sangatlah kena umpan dengan duit. Kalau takde umpanan duit, maka nothing moves.

Korang UMNO skrg nih ingat sket ye bahawasanya bukan korang je rakyat Malaysia o.k. Penjenayah pun korang masih steady lagi sokong sebagai pemimpin. WTF la, korang UMNO skrg nih kasi Melayu biasa malu je lah. Wake up la u W4NK3RS.

Maliq Alsamani said...

Bangun bangsa ku melayu
Bangunlah bangsa ku berilmu
Bangunlah melayu bersatu
Bangunlah demi agama mu......

Anonymous said...

Sayang najib ke sayang parti..buat hashtag n viralkan...bkn duir rakyat..abis mana mai duit..nk cover 1mdb..duit makbapak najib punya ka..go najib or we go