Sunday, 2 August 2015

Tan Sri Muhyiddin di Istana Bukit Serene bersama Sultan Johor

Johor Southern Tigers 

Gambar kunjungan Tan Sri Muhyiddin Yassin serta isteri ke Istana Bukit Serene di Johor Bahru hari ini untuk menghadap DYMM Tuanku Sultan Johor. Turut serta TMJ Tunku Ismail serta Mentri Besar Datuk Seri Mohamad Khaled Nordin.

Berita lanjut akan menyusul jika ada maklumat terkini berkenaan hasil pertemuan diantara DYMM Tuanku Sultan Johor dan Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin. 


16 comments:

Anonymous said...

Semoga ada rancangan utk pulihkan UMNO drp lanun dan penyangak.

Maliq Alsamani said...

Bangun menuntut kebenaran......
Berani kerana benar
Takut kerana salah
KITA Melayu bermaruah........

Anonymous said...

Esok lusa nnt kang si tu pulak dengan sultan darul makmurnya...

ADUHAI said...

Wal hasil, balih asal ler

Anonymous said...


Berani kerana salah takut kerana benar sebab tu lah dok menikus je!

Labu8455 said...

Nanti akan ada pula anjing anjing Najib yang akan menuntut "pemecatan" kebawah DYMM Sultan Johor supaya turun dari tahta kerana mencampuri urusan politik.

Anonymous said...

Hahahaha...good one mr.Labu. Ini tak mustahil sekarang ni. Dia dah macam Emperor dah,semua orang dia boleh pecat...dia pun dah bagitau yg dia perlu org2 yg setia dan bangang jer utk negara ni,mampuih kita.

roslan othman said...

Saya harap sangat majlis raja raja boleh menerima penjelasan jelas daripada bekas TPM dan sultan johor ,Sesungguhnya dan sewajibnya diMalaysia tidak boleh sesiapa pun duduk diatas undang undang , waima sultan sekalipun sekiranya ada tuduhan akan dibawah kemakamah khas raja raja , begitu juga dengan ahli politik , sekira nya ada sesiapa diatas undang undang maka negara ini menempah bala dan musibah , tolong lah Tuanku sultan sultan , biar lah keadilan ditegakkan di bumi kita , kerana itu lah tuntutan islam yang utama lebih penting dari hukum hudud.

Anonymous said...

AhJibNgok Letak Jawatan Settled!!!

Anonymous said...

30 tahun dulu Ustaz Hadi Awang itu beramanat kepada umat Melayu bahwa segala yang duduk di bawah naungan UMNO adalah kafir. Dia masih enggan bertaubat nasuha dari kebatilan fatwanya. Yang menakjubkan sekali ustaz ini yang berpolitik nasib dengan "hudud" tafsirannya sekarang sudah jadi penyokong Encik Najib Razak President UMNO. Hujjah tahaluf siyasi PAS bersatu jiwa dengan DAP dengan serta merta telah dimansuhkan - apa yang akan menggantikan ideologi puak Islamist ini pada esok hari demi perjuangan lagunya itu?

Anonymous said...

Tmj dan Sultan Johor memang sebelah tsmy kalau tengok pada gaya dan komen2 tmj sebelum ini.Cumanya adakah tindakan drastik akan diambil atau sekadar mampu sindir-menyindir saja.

Apapun kami rakyat marhaen mengharapkan ketegasan tuanku sultan johor untuk membawa perkara ini ke majlis raja2 untuk diambil tindakan segera.Cuma majlis2 raja2 yg mampu mengatasi kuasa eksekutif pm.Terserahlah kepada kebijaksanaan tuanku semua.

Terbaru polis sudah menyerbu serta merampas laptop dan dokumen2 dari pejabat SPRM berhubung tangkapan DPP semalam.Katanya untuk menyiasat tentang kebocoran maklumat pada pihak luar.Tidakkah ini dikira menggangu siasatan special task force SPRM?

Anonymous said...

Ya lah, emperor yg tak berbaju hehehe ... Maharajalela Bangsatwan al-Pekani

Anonymous said...

Apo ko bondo nye jang. Apo dio yg nak dibawak kemajlis rajo2. Ekau ni tau ko apo yg ko cakapkan ni. Bingai , try ckeck dulu majlis rajo2 tu bincang hal macam mano , bidang kuasa . Lagi satu , nama pun dah majlis raja2 maknanya ramai, bukan sorang. Bukan johor sorang.

Anonymous said...

Investigating the investigator....Task Force nih dah jadi kepunyaan Kepalanun-Bugis ke???

Muhyiddin has to work fast and not by being sentimental about 'UMNO Brotherhood'. Bigger and worrisome issues on the actions of Lanun-Bugis that can almost guarantee the demise of UMNO! His latest arrogant statement like election won't be held today or even tommorrow is a hallmark of pure arrogance since he got a breather with a
-few sackings here and there
-coupled with installing new foolickers and
-stunting the PAC and Task Force whilst
-redirecting its focus of investigation yet appealing,

"...beri saya 6 bulan untuk mengurangkan hutang 1MDB!"

-newfound SPIN on $2.6 Billion RM is not a big issue (statement by Azalina)
-newterm SPIN money that went into personal account is 'POLITICAL DONATION'???

Is he opening a flood gate to LEGALISE CORRUPTION by the highest order??? The Office of the Prime Minister has become a butt-of-the-joke at international level!

This Fish Head-Bugis is rotting quick with all these new 'SPIN-hope' thinking that rakyats can be fooled??? I say Fish Head-Bugis because ikan membusuk dari kepala hence, UMNO downwards are really in for an induced decay along with Bugis-Blogger-Bootlickers!

By the way, thanks to APANAMA in allowing my regular comments in english because that is what comes out quicker but I still do speak fluent malay-bahasa sebab saya anak melayu-muslim Johor turun-temurun walaupin berpuluh-puluh tahun dok merantau merata benua dunia sedang anak-anak saya lahir luar negara pun masih mengaku Melayu-Malaysian tanpa diajar apabila ditanya.

Lately, it kind of weird that Malaysia is world known for all the wrong reasons in contrast to the time of Tun Mahathir!

Please do keep writing 'friendly assault' to UNDO the UNJUST!

Wassallam.

Tajul said...

Maunye dia xpegi mintak payung.. tapi silap2 makan ludah sultan je la..

Tajul said...

What u said is very true, I agreed 100%. But there's one problem - Unlike Tun M, TSMY is not a 'fast' guy. He is pseudo Tun Ghaffar Baba. Then how? Anyone, please?