Wednesday, 29 July 2015

SIDANG AKHBAR TIMBALAN PRESIDEN UMNO TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN

Walaupun baru sahaja digugurkan dari Kabinet, Tan Sri Muhyiddin Yassin jelas seoarang pemimpin yang benar-benar meletakkan kepentingan agama, bangsa dan negara sebelum apa-apa kepentingan lain, termasuk nasib dirinya sendiri. 

Teruskan perjuangan Tan Sri! Rakyat dapat lihat serta fahami isi hati anda dengan lebih jelas sekarang. Ahli Umno bagaimana?


30 comments:

Rahim Satria said...

Hati ahli umno ada yang hati setan

Anonymous said...

Cadangan yg sangat baik!!!
"Kurangkn berckp bykkn tindakan tunku...kerajaan ni telinga diorg dh lali..ayat2 mcm ni diorg dh x ambik port..apakata tunku ajak mp2 dan adun2 johor ni kluar BN..apabila mp2 adun2 Johor kluar BN...serta merta najib tumbang," said Hairil Amri.

Anonymous said...

Jika AHLI ahli dan pemimpin UMNO masih juga mengekal penyangak besar memimpin UMNO tunggu aja la saat kehancuran !Apa yg berlaku mungkin petunjuk dari Allah supaya kita melakukan sesuatu

RD. said...

Hati ahli UMNO lebih banyak dipenuhi WANG.

Maliq Alsamani said...

Tindakan seterusnya terbahagi dua:

1.Tindakan bijak
2. Tindakan bodoh
Maka pilihlah yg terbaik utk rakyat.
Jgn terpesong dari soalan pokok.

Anonymous said...

http://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=4WTwQkcCrxY

Anonymous said...

TSMY masih rasa sebagai Timbalan Presiden UMNO dia masih bertagungjawab untuk menyokong Presiden Lanun! confused?

./mkh

Anonymous said...

UMNO wajib ditamatkan!

Anonymous said...

If only the UMNO diehard Najib supporters knew ... Piecing it together - David Cameron is obediently following the cue of Obama - just another Tony Blair - to serve the hidden selfish agenda of the USA, with the UK as its main cheerleader. The cue is taken from the USA's unexplainable and puzzling upgrading of Malaysia to Tier 2 on the Human Trafficking Watch List (despite clear breaches with death camps and all). If this holds true, hence, Najib is emboldened as he cannot go wrong as long as he is an "asset" to the USA/UK especially as the proposed Trans Pacific Partnership (TPP) trade deal (which is the collar placed around Najib's neck) would give USA a notch up against China in the bigger (and financial conquest) picture (http://www.forbes.com/fdc/welcome_mjx.shtml - "the economic arsenal of Washington’s (supposedly) strategic pivot to Asia, the fundamental aim of which is to contain China. Thus TPP is above all a geopolitical ploy with trade as a decoy"). You really think that Obama or Cameron care two hoots about 1MDB and the suffering Malaysian Rakyat over its never ending economic conquest game against China? USA cares for USA, whilst UK loves to bend backwards for the USA. Obama needs Najib and if he is eliminated or replaced, the next Malaysian PM may not play ball with USA, and the more desperate the PM, the better and more obedient servant he is to the USA. Hence no money laundering investigations initiated by the USA or UK although the tainted money flowed gracefully through these countries which has the best anti-money laundering laws and systems. Is the TPP good for the Bumiputeras? Read the Forbes article and ask Dr M

Anonymous said...

maaf tidak dapat menyakinkan saya tuk percayakan umno jika najib dan kumpulan tidak diambil tindakan sewajarnya...maaf..sy tak nyokong pemimpin yg tidk amanah,mungkir janji dan menipu...maaf sori...

Anonymous said...

The Serpentine Saga of Joe Low Down and Mdm. Hairdoodle Do

http://www.sarawakreport.org/2015/07/how-jho-low-pays-for-rosmahs-shopping-sprees/

Anonymous said...

http://dinturtle.blogspot.co.uk/2015/07/dakwaan-ada-transaksi-usd700-juta-akaun.html

http://www.malaysiakini.com/news/306632

"...... Sebab kalau Najib mengaku, itu sudah merupakan satu pengakuan bersalah. Dan Najib boleh didakwa. Dan banyaklah pula cerita tentang kesahihan keputusan PRU13.

TAPI kebenaran tetap ditagih !

Makanya terpaksalah kita tunggu juga hasil siasatan Task Force .... itu pun kalau benar antara tugasan Task Force adalah untuk menyiasat benda ni.


Samada anda mahu percaya kepada borak2 Muhyiddin di atas atau tidak, itu terpulang pada anda.

Oya, saya suka sarankan kepada Muhyiddin supaya TAMPIL BUAT LAPORAN POLIS jika benar apa yang didakwanya seperti video di atas. Seperti yang sering saya ulang, Muhyiddin juga akan dianggap sebagai bersyubahat sekiranya beliau sengaja mendiamkan perkara ini.

Buat laporan di Balai Polis terdekat, dan ambil gambat berposing dengan laporan itu dan edarkan isi pengaduannya kepada umum.

Kita cuma mahu Kebenaran !"

--DIN TURTLE

Anonymous said...

najib is just a puppet, nak fire TSMY pun kecut perut, kena pressure sikit ngan TSMY terus mengaku duit masuk akaun macam budak kecik kena tangkap curi gula-gula. rosmah BADAK dan IGP budak suruhannya wajib ditangkap dan didakwa sekarang juga! dua ekor binatang ni kasi settle the rest will fall in place, TSMY can take over PM position once Najib cabut but UMNO will still kalah PRU14 akan datang.

Anonymous said...

Tukar sajalah nama Umno kepada Wangno. Nama ini lebih tepat melambangkan semangat ahli-ahlinya sekarang. Masuk Wangno dapat jadi kaya raya, tak payar susah payah cari rezeki. Wahai Melayu yang seperti Zahra masuklah Wangno dan minta sedikit duit daripada RM2.6billion itu daripada Pengerusi Wangno nanti boleh beli cincin berlian banyak-banyak. Oh bestnya parti Wangno ini yang memperjuangkan nasib orang melayu. Makin berjuang, melayu makin miskin sampai terpaksa curi handphone. Hidup Wangno hidup melayu atau makin layu bangsaku ?

Anonymous said...

Najib & Syarikat Sendirian Berhad itu semua anak derhaka pada bangsa Melayu!
Dia tak malu pada dirinya sendiri namun ia sungguh memalukan pada nama baik bangsa kita!

Anonymous said...

kelemahan PM5 adalah anak menantu

kelemahan PM6 adalah isteri kedua

PM yang akan datang harus bebas drp pengaruh ahli keluarga

Anonymous said...

The Serpentine Saga of Joe Low Down and Mdm. Hairdoodle Do

hahahaha

the stars of The Great Waddle features the whale and the walrus

Praxis said...

Only such utter humility qualified to lead the fight against the raging pride of the power-mad world.

Sharul Nizam said...


Tak payah lah usaha cuba betulkan UMNO lagi. Tukar kereta baru ajelah.

Anonymous said...

TSMY kena buat lapuran Polis berkenaan pengakuan Najib berkenaan wang yang masuk ke dalam akaun beliau, menjadi satu keslahan jenayah jika dia tidak buat atau bersubahat!

Anonymous said...

Tukar UMNO itu sudah pasti tapi ia tidak bermakna UMNO tidak perlu diperbetulkan. nak jadi pembangkang pun kena ada minimum standard kalau masih berdegil, kereta kena dibesi burukan saja.

Anonymous said...

Tukar UMNO itu sudah pasti tapi ia tidak bermakna UMNO tidak perlu diperbetulkan. nak jadi pembangkang pun kena ada minimum standard kalau masih berdegil, kereta kena dibesi burukan saja.

Anonymous said...

bagi orang cina, india, asli, dayak, iban, etc. plak lah jadi PM ....

:)
./mkh

Anonymous said...

Nak save face umno/bn.

Anonymous said...

the last few good men standing, Gani Patail who finally did what was right with God, with himself, with the rakyat, with Malaysia; Zeti and Kassim who will be the defenders of the rakyat and faith in Malaysia, who will now hold the flag for Gani too.
None can withstand the pursuit of justice and truth, and that's what these good people have done, are doing and will do.
Muhydin can also stand up and join them and be a leader for all Malaysians, yes ALL Malaysians.

The Asia Sentinel is a terrific good read, plain talking.

Anonymous said...

http://www.sarawakreport.org/2015/07/arrest-warrant-for-the-prime-minister-the-real-reason-the-attorney-general-was-fired-exclusive/

Anonymous said...

BACA SR!!! BERITA GEMPAR!!!

Anonymous said...

BACA SR!!! BERITA GEMPAR!!!

Anonymous said...

Hari Pahlawan is dedicated to Apanama, Syed of OutSyed The Box, DinTurtle, KadirJasin, Jelapang and many other blogs which uphold integrity and justice.

Syabas!! Selamat Berjuang!!

P.S. of course the most berjuang blog goes to Chedet!!

Anonymous said...

umno tak pernah salah.yg salah org yg mengendalinya...perjuangan org² umno lama yg bawa kemajuan sehingga hari ni.knp nak kita lupakan semua tu.tsmy tak pernah lupa diri.dia sedar umno lah satu²nya parti yg memperjuangkan hak melayu...